Borderball een groot succes

Borderball een groot succes

3 okt 2023 13:48:04 UTC
Dit gaan we vaker doen!

De drie Volt-afdelingen van de Euregio (Münsterland, Achterhoek en Twente) kijken met voldoening terug op een geslaagd weekend. Met 75 deelnemers uit Nederland en Duitsland was de opkomst boven verwachting. Workshops, sport en spel en gewoon lekker chillen waren de ingrediënten van een bijzonder evenement op een camping die gekozen was vanwege de ligging op de Duits-Nederlandse grens bij Winterswijk.

De deelnemers hadden de keus uit een achttal workshops. Niemand hoefde zich van tevoren op te geven. Elke workshop was een inleiding op een specifiek thema. Doel was het creëren van interesse om meer te willen weten van het onderwerp. Door de setting, biertafels in een grote tent, was er een ontspannen sfeer. Doordat er geen presentaties gegeven konden worden, was de interactie met de workshopleider groot.

Wie even geen interesse in een workshop had, kon volleyballen, badmintonnen, klootschieten of een broodje, koffie, thee of een drankje nemen. Niks moest en alles mocht.

Een groep van 25 deelnemers had een tent meegenomen en daarom was het vanaf vrijdagmiddag al gezellig, met een bbq ’s avonds. De opbouw op zaterdagochtend verliep daardoor ook vlot. Deelnemers werden opgehaald van het station Winterswijk en de bushalte in Oeding, net over de grens. De kinderen hadden al snel de spelletjes en de chips ontdekt. Erik Kemp en Cooper begeleidden de deelnemers gedurende  de middag. Om 17.15 uur konden we tevreden een punt zetten achter het formele programma. Iedereen hielp mee met het opruimen.

Eigenlijk wilde niemand dat het afgelopen was, dus hebben we met 40 deelnemers heerlijk gegeten in het restaurant en daarna geborreld. We verlieten als laatsten de gelegenheid, moe maar voldaan.

Op zondag hebben we tijdens het ontbijt nog even nagekletst en één ding wisten we zeker: dit gaan we vaker doen!

Dank aan iedereen die betrokken is geweest bij de voorbereiding en/of uitvoering. Jullie waren de basis voor dit succes.

Sjoerd Nijhuis