Cursus Politiek Actief

Cursus Politiek Actief

6 okt 2023 10:38:37 UTC
in Enschede

De gemeente Enschede organiseert jaarlijks een cursus ‘politiek actief’. De volgende cursus komt waarschijnlijk ergens in maart/april volgend jaar. Heb je interesse om te kijken of politiek actief worden wat voor jou is? Geef je op via de interesselijst, dan kunnen we bij de griffie alvast (onder voorbehoud) een plekje voor je reserveren.

De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente. Ook is de cursus zeer geschikt voor iedereen die misschien interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.

Wat doet de gemeente? Welke  plaatsheeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid? Of wil je iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet je niet hoe? Op deze vragen – en meer! – krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Ook is er een training debatteren en zijn er ontmoetingen met politici en bestuurders uit de gemeente. Zo krijgen deelnemers ervaring uit de praktijk mee en trainen ze nuttige vaardigheden.

Het programma bestaat (waarschijnlijk) uit vijf bijeenkomsten van 19.30 tot 22.00 uur, die plaatsvinden in het gemeentehuis. De cursus wordt verzorgd door de raadsgriffie Enschede en ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Kijk voor meer informatie over de cursus ‘politiek actief voor de gemeente’ op de website van ProDemos

prodemos.nl/projecten/gemeenten/burgerparticipatie/cursus-politiek-actief