Ledenberaad Democratische Vernieuwing

Ledenberaad Democratische Vernieuwing

12 okt 2023, 15:00 UTC - 16 nov 2023, 20:30 UTC
Democratische Vernieuwing in Enshede
burgerberaad

Wie: Volt-leden en niet-Volt-leden
Wat: beraad, gebaseerd op een burgerberaad
Waar: Buurthuis Beien Enschede
Wanneer: 12 oktober, 2 november en 16 november van 17:00 - 21:00 en inclusief eten
Prijs: gratis, een bijdrage wordt gewaardeerd
Voertaal: Nederlands

Opgeven: https://forms.gle/9jJ8qFcGVgTEw8vu7 tot en met 16 november

Beraad Democratische Vernieuwing

Politieke partij Volt streeft naar een nieuwe generatie leiders in de politiek en naar een nieuwe bestuursstijl. Volt weet dat je samen tot betere oplossingen komt. Daarom streeft Volt naar een sterkere rol van de burger in de democratie. Om deze theorie in de praktijk te brengen gaan we, Volt Twente, zelf een beraad organiseren. Het beraad zal plaatsvinden op 12 oktober, 2 november & 16 november in Buurthuis Beien. Het beraad is bedoeld om de betrokkenheid van inwoners te vergroten, ideeën te delen en samen te werken aan oplossingen voor lokale uitdagingen. De opzet van het beraad zal gebaseerd zijn op de opzet van een burgerberaad.

We gebruiken voor het beraad een aparte website gebaseerd op Decidim, een platform wat goed gebruikt kan worden voor online participatie en bij burgerberaden. Na opgave via het opgaveformulier en inloting, krijg je een mailtje voor de inloggegevens op de site zodat je kunt deelnemen. Ook zonder inloggegevens is alle informatie in te zien.

Het vraagstuk:

We wonen in een representatieve democratie. We kiezen dus mensen om ons te vertegenwoordigen en vertrouwen erop dat zij de goede en geïnformeerde beslissingen nemen. Hoe goed voel jij je op dit moment vertegenwoordigd in de gemeente Enschede? Krijg je genoeg mee van wat je wilt en wordt informatie op de juiste manier gegeven? Hoeveel invloed zou je willen uitoefenen op besluiten en op welke manier? We willen graag antwoord op de vraag: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat inwoners van Enschede zich beter vertegenwoordigd voelen en meer vertrouwen krijgen in de beslissingen van de gemeente?