Volt-lijsttrekker voor Europa komt mogelijk uit Deventer

Volt-lijsttrekker voor Europa komt mogelijk uit Deventer

5 sep 2023 17:55:49 UTC
Anouk Ooms gaat voor lijsttrekker Volt Europa
AnoukOoms_Deventer

Inmiddels zijn alle interviews met de kandidaten voor de positie van de lijsttrekker van het Europees Parlement afgerond. Drie kandidaten zijn door de kandidatencommissie voorzien van een positief advies en het bestuur draagt deze drie kandidaten voor aan het Volt congres. We zijn trots dat we kunnen melden dat de volgende drie Volters zich kandidaat willen stellen voor het lijsttrekkerschap tijdens de verkiezingen van het Europees Parlement: Anouk Ooms, Juliet Broersen en Reinier van Lanschot.

De stentor schreef er een stuk over
"Volt-lijsttrekker voor Europa komt mogelijk uit Deventer"

Anouk:
Ik geloof echt dat politiek anders kan. We moeten onze belofte van nieuwe politiek waarmaken en het andere geluid overal laten horen. Dat betekent vasthouden aan je waarden en daarvoor te durven staan als deze onder druk staan. Mijn belangrijkste waarden zijn verantwoordelijkheid, integriteit, rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en verbinding. 

Nieuw politiek leiderschap betekent voor mij terug naar de mens. Politiek gaat over mensen. Het gaat over jou, het gaat over mij en over ons samen. Mijn visie op waardegedreven leiderschap, breng ik naar het Europees Parlement en maak ook de verbinding met het team van europarlementariërs én de Volt chapters in Europa. Mijn belangrijkste speerpunt is sociale gelijkwaardigheid in Europa maar ook de wereld met de Global Gateway benadering. Onze belofte vraagt een leider die ons doel voor ogen houdt en het team, ook bij tegenslag, op het juiste pad houdt. Ik ga staan en samen maken we het verschil!