Bestuurlijke indeling Nederland

Bestuurlijke indeling Nederland

22 jun 2023, 16:30 UTC - 20:00 UTC
Praten over hoe we Nederland besturen

Wat: Dialoogsessie over bestuurlijke inrichting Nederland
Waar: Enschede, Fletcher Hotel de Broeierd
Wanneer: 22 juni van 18:30-22:00
Wie: Volt leden en geïnteresseerden
Toegang: Gratis, maar een bijdrage wordt gewaardeerd

Op landelijk niveau wordt gewerkt aan het Project Hoofdlijnen Beleid. De hoofdlijnen van beleid beschrijven een globale visie op de lange termijn (5 tot 15 jaar) en geven richting en motivatie aan. Hoofdlijnen van beleid gaan niet in op details. De hoofdlijnen laten ruimte voor een invulling op basis van de actualiteit, locatie en het bestuursniveau. De hoofdlijnen van beleid vormen samen een levend hoofdlijnendocument dat tijdens elk congres kan worden geamendeerd. De hoofdlijnen van beleid geven antwoord op de vraag: Waar willen we naartoe?

Een van de projectgroepen die bezig is geweest is project bestuurlijke inrichting van Nederland wat gaat over hoe moet Nederland worden bestuurd (icm Europa)?

Op 22 juni is er een dialoogsessie in Enschede. Tijdens deze bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek over het thema Bestuurlijke inrichting van Nederland. Heb jij ideeen over hoe Nederland bestuurd moet worden, of vind het het gewoon interessant om te kijken hoe het Volt beleid wordt vormgegeven? Kom dan ook langs. Opgeven voor deze of andere dialoogsessies kan hieronder. De sessie is gratis, maar een kleine bijdrage wordt gewaardeerd.