Terugblik verkiezingen

Terugblik verkiezingen

21 mrt. 2023 20:36:36 UTC
Verkiezingen Volt Overijssel

De verkiezingen zijn voorbij en we hebben een Volt zetel in Overijssel! We hebben ons best gedaan door te flyeren en op allerlei manieren zichtbaar te zijn. Met twee grote evenementen zijn we daar zeker in geslaagd. Hieronder de sfeerimpressies van de F35 Fietstocht en het symposium samenwerken over de grens.

YouTube: F35 Volt Fietstocht
YouTube: Symposium: Samenwerking over grenzen in Euregio's

Een zetel is een mooi begin, zeker als kijkt met welke middelen we dit voor elkaar gekregen hebben. Campagne voeren zit nog niet in ons systeem, maar het gaat per verkiezing beter. We hadden gehoopt op meer. Het is is natuurlijk prettiger wanneer je met met zijn tweeën in de Staten zit. Maryse Wulf zal echter ondersteuning krijgen van de andere kandidaten. We wensen haar veel succes. 

Waar we dachten 2 afgevaardigden te krijgen in de 1e Kamer, is duidelijk geworden dat na het herberekenen van de stemmen, alleen Gaby Perin-Gopie in de Senaat zitting zal nemen. 

Niettemin hebben we landelijk een goed resultaat neergezet. We zijn nu op alle niveau’s vertegenwoordigd en dat is een goede aanmoediging voor komende verkiezingen.

Sjoerd Nijhuis