Waterschappen

Waterschaarste, watervervuiling en overstromingen komen wereldwijd steeds vaker voor. Wat kunnen we doen tegen deze wereldwijde watercrisis, op mondiaal, Europees, nationaal en lokaal niveau? Tijdens een online sessie zijn we in gesprek gegaan met drie experts.

YouTube: null

Bij de komende waterschapsverkiezingen ondersteunt Volt het programma van Water Natuurlijk. We onderstrepen daarmee dat het waterschap een belangrijke democratische bestuurslaag is, die een prominente rol speelt bij niet alleen waterbeheer, maar ook bij veiligheid en het bereiken van onze klimaatdoelstellingen. Het programma van Water Natuurlijk heeft veel elementen die Volt herkent en ondersteunt. 

Naast deze ondersteuningsverklaring houden we goed contact met Water Natuurlijk en zorgen we ervoor dat we elkaar op de hoogte houden van de actuele ontwikkelingen. Ook komt Water Natuurlijk bij Volt langs om te vertellen over het belang van waterschappen. Je komt ze tegen bij Volt verkiezingsbijeenkomsten, waar ze je vertellen waarom het belangrijk is om een keuze te maken voor het waterschap.

We wensen de kandidaten van Water Natuurlijk een goede campagne en kijken uit naar hun verkiezingsresultaat!